7

Antalet barn för dagen. Älskar att de kan vara ute. Älskar inte att Ejda får så ini med loppbett precis när det blir varmt och snön släpper. Trodde det var snöloppor, men de bits tydligen inte. Istället är det fåglarna som kommer med dem, helst om man har fågelholkar i närheten. Lopporna vaknar i värmen, hoppar ut och letar mat. Katterna är dock oskyldiga till att dra hit dem såvitt jag kan se, för hon får dem när hon är utomhus, och inte inne. Hon är också den enda av oss som får det. De här lopporna trivs inte på oss människor, så det är ingen fara så. Mer att E ju inte tål att bli biten, vare sig av mygg eller loppor. Så länge vinterkläderna är på, kommer de i nacken och vid handlederna, men nu när det är t-shirtväder, kommer de lite varstans. Det går över om någon vecka eller två. Lite allergimedicin mot det värsta kliandet och svullnaderna. Det får hon även när de första myggen kommer. Hon svullnar upp så kopiöst av alla sorters bett.

Nåväl. Det gick bra med hundra ungar i huset, samt storkatten som hämtat in två präktiga råttor idag (euw) och lillkatten som är en komplett livsfara för sig själv utomhus. Och pappan som drog på jobbresa till Pajala, reka för sin bok.

Jag gjorde ugnsgratinerad falukorv med potatismos till alla barn som ville äta.

Och nu precis innan jag gick till sängs, kom jag på att ett kilo kyckling tinat i kylen. Suck och stön och i med den i crockpoten. Precis det man är sugen på vid midnatt. Tur att grönsakerna var hackade sedan innan.

Hade utvecklingssamtal med Tage som gick jättefint och imorgon bakar jag en långpanna kärleksmums och drar på serveringstjänst på Hembygdsgården. Nu ska här eldas.

Som jag gjorde i fredags när grillen exploderade vid tändning och jag hastigt och lustigt fick ny frisyr.

Fick gratis etappklippning! Man är som katten med nio liv, alltid är det nån nära döden-grej.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *