Ansiktsmist


En sån där grej som jag verkligen har lärt mig älska under den korta tid jag pysslat med hudvård. Mist. Så lyxigt att hålla på och sprinkla sej med typ… doftsatt vatten? Jag använder det ständigt och jämt, har till exempel alltid en liten MAC Prep + Prime Fix i min handväska. Utmärkt när man flyger, när man känner sig lite dassig eller när man bättrar på puder under en utekväll. Utmärkt till kort sagt allt. Även stora flaskan får man flyga med OBS! 

Jag använder den alltså både för fukt och för att sätta smink. 

Hemma har jag två andra favoriter som jag sprayar på när lusten infaller sig – typ efter varje toabesök – och det är First Aid Beautys  Vitamin Hydrating Face Mist som är utan alkohol och ”späckad med vitaminer” (jaja) som jag tycker är väldigt svalkande och skön, sedan Decleors Aurabsolu Refreshing Mist. Jag har alla produkterna i Aurabsolu-serien och alla är *emoji som formar tumme och pekfinger till en ring*. Den här har sådan riklig dusch, man får vara lite försiktig. Ett sprut räcker gott och väl, så den räcker extremt länge. Bra att veta att den innehåller salicylsyra och alltså har lite exfolierande egenskaper, om än ytterst minimalt.

Hemma sminkar jag mig väldigt sällan, men mistar på som tusan, enkelt knep för att liva upp fejset lite. Man ser direkt pigg och – beautybloggarnas favoritlook – dewy ut. Jag som är jättetorr tycker också det här är ett snabbt sätt att återfukta huden, i synnerhet när jag har smink som jag inte vill förstöra. Puder blir jättefint när man mistar direkt efteråt, det liksom smälter in i huden på ett helt annat sätt, helst löspuder. 

På bilden är det mina tre favoriter men MAC:s sommaredition av Prep + Prime Fix, jag köpte den i New York, den doftar kokos och jag älskar den! Fin flaska också. Sedan är där två Lookfantasticsprayer, en från Bloom and Blossom som är ganska mysig, och en från Monu med massor av olika oljor, som jag inte har provat ännu. 

Det var mina olika ansiktsmister, det. För övrigt, om man verkligen vill limma fast sitt smink, tex om man ska ut och härja och bli svettig osv, så rekommenderar jag Urban Decays All Nighter. Det är alltså en riktig setting spray som är oerhört effektiv. Jag är dock lite restriktiv med den, tycker oftast en mist räcker för mina blygsamma behov. 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *