Äter tydligen med ögonen

Uum, har inte riktigt fått kläm på det här med mängd ännu. Nu åt vi visserligen hos mamma och pappa i tisdags, pga jag hade styrelsemöte i hembygdsföreningen direkt efter att jag kom med bussen, men i alla fall. En laddning köttfärssås och en laddning butter chicken i crockpoten blev mat från måndag-lördag… och kycklingen hade nog räckt till ytterligare en lunch till Daniel (det har varit lunchportioner samtliga dagar också) men eftersom jag inte fryser maten så tyckte jag den var på gränsen, så vi gjorde oss av med det sista bottenskrapet. Lite väl stora storkok med andra ord.

Den här veckan blir det fiskgratäng X2 och korv-/halloumistroganoff x2. Ska försöka vara lite bättre vad gäller mängden.

Jag åker dessutom bort på torsdag morgon. Kommer nu avsluta året med en rejäl resecirkus. Luleå, Kangos, Haparanda, Stockholm. Mitt i allt ska ett julbord klämmas in, dessutom. Sedan kommer julen, och då ska jag ha asmycket semester för en gångs skull. Ser fram emot det. Den här månaden jag inte rest, har varit otroligt viktig. Man behöver lite kontinuerlig vardag med barnen. Allt blir så upphackat och jag blir så trött av alla dessa uppvarvningar som nätverksmötena innebär (jag leder 40 pers i möte varje gång, det kräver otroligt mkt energi och att man ska vara på topp hela tiden, stå där framme och ställas till svars) och sedan hem till två barn som vill ha 150% av en pga man har varit borta. Lika bra att stålsätta sig för de kommande fyra veckorna med andra ord. Är glad att jag hade nästan fyra veckor på hemmaplan innan.

Nu sitter Ejda och tillverkar fantastiska hus i silkespapper, hon illustrerar sagan om de tre små grisarna. Igår gjorde hon grisarna och vargen, nu gör hon de olika husen. Tage drog till kusinen efter att vi spelat ”Den försvunna diamanten”. Vi hade egentligen tänkt åka skridskor men det är så himla snöigt. Kanske på eftermiddagen om det slutar vräka ner. Daniel skriver de sista skälvande kapitlen på den sista boken i hans serie och jag letar bra fiskgratängsrecept. Väldigt skön söndag.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *