Fjellen

Idag ska jag gå och handla massa jox för jag ska till fjällen! Förra året, vid ungefär den här tiden, gjorde jag en lite annorlunda grej. Min systers mans lillebrors flickvän som är en erfaren fjällvandrare ville gå i fjällen med någon och jag hakade på, nästan utan att känna Kakan alls. Kanske hade vi setts två-tre gånger. Men jag tyckte mycket om henne, hon verkade så cool och så rolig och ganska mycket lik mig. Så jag tog mod till mig och vips skulle vi åka! Det var alltså väldigt modigt tycker jag, för det är så oerhört sällan jag vågar göra sådana saker. Jag går nästan alltid runt med en liten tvivlande känsla på att någon skulle tycka att det är så himla härligt att hänga med just mig. Jag har i princip bara självförtroende när det kommer till jobbsaker. Men det var nåt med K, jag vet inte. Jag VILLE verkligen lära känna henne.

Så vi gick. Och vi gick. 5,5 mil tror jag det blev i slutänden, på ganska få dagar. Och det var en av de absolut bästa sakerna jag gjorde på hela 2016.

Det var bra därför att:

  1. Jag har aldrig hittat något som tömmer huvudet på det sättet. Alltså, jag trodde trädgårdsskötsel var bra för just huvudtömning, men fjällen är kanske 1000 ggr bättre. Du kan inte fokusera på något annat än nästa steg.
  2. Det gav mig mycket självförtroende att jag klarade av det. Jag är sjukt otränad, jag har aldrig fjällvandrat förr och fjällen ÄR svårt, även om vi valde en ganska enkel rutt.
  3. Jag fick en ny typ bästis! Det året som gått har jag och Karin hängt jättemycket, vi pratar varje dag nästan, vi har varit på fest och vi har tränat och vi har… gjort en massa saker ihop helt enkelt. Jag älskar henne. Mycket. Hon blev liksom superviktig direkt. Jag har inte många människor jag anförtror mig till, det är typ min man och kanske Rebecca som jag pratar med på det sättet som jag gör med Karin (om än om ganska olika saker). Jag pratar mycket, men sällan om jobbiga saker.

Nu är det dags för fjällen igen. Den här gången har vi med oss Karins svärmor/min kompis också. Det ska bli så himla kul! Är mycket pepp. Vi gör en enklare variant, där vi sover i stuga och vandrar på dagarna. En topp av något slag ska vi ta och väl uppe på den ska vi dricka champagne, det är enda målet.

Dock att jag inte hittar mitt regnställ? Det kommer kanske fram innan vi drar på måndag.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *