Han växer

Jag ägnade ganska lång tid åt att reda ut håret på min son i morse. Han har en lång, vildvuxen kalufs, hår som växer nästan lika fort som han själv. Han börjar bli lång, tung – jag orkar nästan inte bära honom några längre sträckor eller uppför trapporna – och i hans huvud klickar allt mer på plats.

Fortfarande är det ganska surrealistiskt att prata med honom, vi kan diskutera så himla mycket, på en ganska hög nivå för att vara någon som ännu inte börjat skolan. Men när vi precis pratat om att Trump sparkat FBI-chefen eller diskuterat Putins inställning till homosexuella, så kommer det plötsligt någon harang med bajs i. Han är ju bara ett barn. Jag glömmer det ibland.

Han tappade sin andra framtand nu i helgen. Den där gluggen.

Jag tycker nästan allra mest om läggningarna. Faktiskt helst de gånger vi inte läser, utan bara ligger och pratar en stund. Han avgör själv, ibland är han för trött för en bok och vill bara prata lite kort innan det är dags att sova, och ibland vill han läsa länge. Vi läser allt oftare på iPaden, lånar böcker på biblioteket. Men i alla fall, de där stunderna när man faktiskt hinner ligga och snacka med varandra. Ingen lillasyster som stör, ingen pappa. Bara han och jag. Han är ju min första unge, och mycket mer ”min” än vad han är Daniels. Och även om vi är ganska olika, för till sättet påminner han nog mer om sin pappa än om mig, så känner jag igen mig i så mycket i honom. Hur huvudet tänker, som att han, precis som jag, har svårast med mattetal som innehåller sjuor och nior. Hur lätt det är att sluta när något är jobbigt, när man inte kan det direkt. Och alla känslorna som är utanpå huden hela tiden. Han är väldigt känslosam. Gråter ofta av sorgliga filmer, igår var han väldigt ledsen för att hans moster skulle åka hem till Stockholm. Han ångrade att han inte varit mer med henne, utan istället, som han uttryckte det ”slösat bort dagarna på att vara med kusin V”.

Min lilla, lilla, stora unge ändå.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *