Köpfri februari

Ska -efter tips jag läste hos Peppe – också köra minimalt köpår 2018. Således är det köpstopp hela februari, nödvändiga hygienartiklar undantagna (schampo etc). Hudvård också stopp på, därför var jag idag finurlig och slog till på refill på såväl tvätt som ansiktskräm, också för att det var 20% på Paula’s Choice på Skincity. Tvätten här hemma var nästan slut. (Tar någon annan favorit slut i januari, kommer jag att få ta till reseförpackningar eller dupes.)

Var också finurlig och slog till på ett par leopardbyxor från Asos, dessa sista skälvande dagar som återstår av januari. Sen blir det strikt nolltolerans i 28 dagar.

Jag rensade garderoberna, eller snarare lade undan i väntan på min Walk in Closet, tre stora flyttkartonger. Jag insåg att jag har ofantliga mängder kläder, fem par svarta skinnbyxor t ex. I princip identiska. Sex jeanskjolar i olika modeller. Antalet svarta kjolar kändes oändligt. Jag vek och vek och vek. Svarta pennkjolar, en stapelvara hos någon som har svart pennkjol kanske två ggr om året.

Då har jag ändå två garderober och tre malmbyråer fulla med kläder i Stockholm också. I tilläg till de tre garderober jag har här. Nu hittar man i alla fall in i garderoberna. Alltid något.

Ett köpstopp är välbehövligt. Nu när jag hittar in i garderoberna, hittar jag också massor av roliga kläder jag glömt att jag ägde, så tänkte testa ett upplägg där jag måste använda mig igenom alla varianter jag har (framme i vittangigarderoben) av ett visst plagg innan jag får köpa det nya jag spanat in. Nya jeans = först använda mig igenom de 25 (…) par jeans jag har*. Och så vidare. Alltså, det går ju inte att fuska genom att köra 25 dar på raken, utan i ordinarie användning. Jag har sällan jeans mer än en arbetsdag per vecka som exempel.

Vi får se hur det går. Räknar med att kunna spara gigantiska summor under de helt köpfria månaderna. Varannan månad får max två plagg köpas in, svarta strumpbyxor i 100 denier inräknat.

Lite flummigt köpstopp kanske, men jag testar så får jag se. Varannan vatten kan det väl bäst sammanfattas med.

*vill till mitt försvar säga, att jag också har mina jeans väldigt länge. Jag använder fortfarande jeans jag köpte i gymnasiet, därav 25 par. Det gäller inte bara jeans utan allt från skjortor till kjolar, klänningar och täckbyxor från tidigt 90-tal används ännu. Jag är bra på att spara.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *