Läsvärt just nu

Läste flera bra saker på min lunch idag för övrigt:

T ex den här texten från Annahita om skönhetsbranschen och hur vi skriker om hur synd det är om sniglarna som får släppa till sitt sekret, men gladeligen köper arkmasker som fattiga människor får framställa under slavlika (och ohygieniska) förhållanden. Eller IsaDora och Rituals, här i Sverige. För det är ju inte bara i asiatiska länder som det kan vara åt helvete med arbetsmiljöförhållanden. Himla bra! Själv har jag inte heller köpt något från IsaDora efter detta (men äger saker sedan innan detta dök upp). Rituals använder jag pga har fått i goodiebags etc, men det är inget märke som intresserar mig, så noll problem att bojkotta, de har aldrig varit med på min radar. Nåväl, ser fram emot uppföljningsinlägget från Annahita i alla fall.

Sedan från Magasinet Paragraf, som jag tycker börjar segla upp som en plats för intressanta texter, har sett ett och annat därifrån i mitt flöde som jag gillat att läsa senaste tiden. Det här handlar om hur människor gör avsteg från sina värderingar, hur de radikaliseras till fullkomliga dårar, i brist på bättre ord.

Och för att det inte ska bli blott två tipce – se nu senaste säsongen av Frankie & Grace, gör det bara. Så HIMLA bra, den absolut bästa tycker jag. Netflix. Ya.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *