Mat och vänner

Kommer fullt med folk hit de närmaste veckorna. Till helgen kommer PPOO t ex, så nu ska det lagas mat som passar pescetarianer och kräsna barn. Tage önskar tacos (han förknippar tacos med fest tror jag, plus att han älskar ”hårda tacos” och äter 12 tacoskal själv typ) så jag ska göra med både lax och sojafärs. Vi gör ofta tacos på sojafärs. Sen ska jag göra krämig citronpasta och lägga till lax och räkor och marinerade champinjoner och ruccola så man själv får plocka till sin tallrik. Och sötpotatissoppa med fetaostpizzabitar. Och så hoppas jag på att det blir rester lite då och då, så man kan trycka i sådant till lunch. Tänkte ha en västerbottenpaj i frysen i beredskap. Och göra min och Ejdas goda jordgubbsglass till efterrätt, och kanske blåbärspaj. Och baka grötfrallor så det finns till frukost.

Man larmar och gör sig till.

Synd att vi har 25 grader kallt bara. Svårt med uteaktiviteterna. Men solen gnistrar tamejtusan fantastiskt ute och jag hoppas mina palettblad tar detta till sig nu. Det har varit en hård vinter för dem. Ska gå till affären och köpa lite växtnäring också. Vill inte plantera om dem riktigt än, men ser helt klart att det går att tjoffa näringspinnar i dem den närmaste månaden.

Idag kommer det någon liten doktorand av något slag, inom kulturområdet, för att prata med oss om stad och landsbygd.

Synd bara att man också har exakt noll tid att hålla på med allt detta pga jobbet HOPAR sig. HOPAR.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *