Nu smäller det i litteraturvärlden också

Oj oj oj, hett om öronen för Herr A.

Men visst har det varit känt länge, och ursäktat lika länge. Jag har själv vid några tillfällen (bl a bokmässan) hamnat på hans fester, det är rätt dekadent får man säga (till skillnad från Sigges fester, som ju mer varit sådana man är van vid, oavsett bransch).

Jag är glad att det kommer ut, och kommer stort. Så oerhört obehaglig läsning, givetvis rapporterna från alla branscher, men just kultur-/litteraturvärlden är ju en av de som jag har rört mig mycket i under åren, så den står mig lite närmare.  Kvinnor som är trasiga, i beroendeställning, alltid alkohol, sedan övergreppen, så många som kräks av oralsexet, nej fy fan. Jag blir arg, ledsen. Det är modigt av de som går ut med namn, för här finns också makt att förstöra, det vittnar artikeln så tydligt om.

Men också – jag är så rädd att det inte blir någonting av #metoo i slutänden sen, ändå. Nog kommer antagligen männen att få fortsätta grisa lite sen, när det lugnat ner sig och vi kvinnor slutat vara så hysteriska, så KÄNSLIGA. Så kan Guillou krama brudar i lugn och ro snart igen.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *