Ny parfym

Jag tycker det är svårt med parfymer. Jag har inte särskilt många, men jag har i alla fall köpt tre stycken riktiga favoriter under det senaste året, och tror jag kommer hålla fast vid dem. Jag gör ju så, håller fast vid parfymer väldigt länge. Alltså väldigt. Jag använder ju t ex Chloés Narcisse fortfarande. Den började jag med när jag var 16. OBS har fimpat övriga parfymer från åren under 20 –  Samba, Trésor, LouLou eller vad den hette. Men Narcisse håller i. Och jag får ALLTID komplimanger för den också. Ljuvlig sak. Det är hursom dyra droppar pga utgått sedan många år. Det är min festparfym, eller om det är ngt speciellt jag ska göra. Som Victoria hämtade stöd i sin modell på bröllopsklänning, hämtar jag stöd i mina parfymer.

Min vardagsparfym det senaste året är ju som bekant Philosophys Fresh Cream. ÄLSKAR. Varje morgon samma sak, jag sprayar på den och så kommer Daniel förvånat förbi i hallen och bara ”nu luktar det som om någon har bakat igen?”. Ibland gör han det som en grej så klart, men lika ofta tror jag faktiskt han har glömt, och är genuint undrande. Jag gillar även att man kan layra med den, så jag brukar blanda den och Margielas By the fireplace. Mmm. Den sistnämnda luktar som det goda med cigarettrök ungefär. Verkligen som att sitta framför brasan. En annan Margieladoft som jag gillar och har ett provrör av, är Tea Escape. Den luktar Earl Grey med mjölk i ungefär. Bergamott så klart, men så bra kombinationer med de andra noterna.

Jag testade länge No 10 White Oud men nu har jag bestämt att den får vänta tills jag blir miljonär, för inte klockren på mig efter ett tag, god i början men utvecklas lite, lite snett, just precis så det inte går att motivera 1250 spänn. Däremot är jag lite nyfiken på deras vaniljparfym. Ska snart göra en liten beställning på några olika rör och se om jag hittar någon ny favorit.

Nej, den nya nu, är Byredos Bibliotheque. ÄLSKAR. Snuskigt dyr tyvärr, jag köpte på taxfreen och kom ner från 1100 till 980 åtminstone. Men den är också en bra vardags, och doftar gamla böcker och lite vanilj/viol och lite allt möjligt. Mm!

Parfymer som jag trott på men ej funkat vid provrörstest: Tom Ford Violet Blonde, Byredo Velvet Haze och Narciso for her

Parfymer som finns hemma men som ej används särskilt flitigt: Clean Fresh Laundry, Victor & Rolf Flowerbomb, Philosophy Falling in Love och en som jag använde väldigt ofta när jag ammade, då jag inte ville ha starka parfymer. Det är en rollervariant, så brukade bara rolla lite vid handlederna. Fresh Sugar Lemon och det luktar precis som när man blandar riktig citron och riktigt socker. Inte ett dugg syntetiskt.

Parfymer jag använde mycket mellan 20 och 30, som jag gärna skulle ha igen: Bvlgari Pour Femme och Oscar de la Rentas Volupte.

Parfymer jag bara använder i Stockholm pga de står i badrumsskåpet där: Laura Mercier Fresh Fig och Sarah Jessica Parkers Lovely. Gillar verkligen den sistnämnda, trots att den saknar alla mina favoritnoter. Lite förvånad över det.

Parfym som givetvis finns i min doftgarderob: Chanel no 5. Den bör man ju ha. Den har alla mina favoritnoter, men jag är ändå inte så superförtjust.

Noter som återkommer: vanilj, liljekonvalj, jasmin, sandelträ och mimosa finns i nästan samtliga av favoriterna ovan. Det är någonstans där jag är doftmässigt tydligen.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *