Smäll

Fick en skattesmäll. Eller, smäll och smäll men en rejäl kvarskatt. Hade iofs också tjänat ganska rejält trots att jag varit föräldraledig, det är en kombination av det och av det faktum att vår ekonomiansvariga ständigt flyttar på mig eftersom hon glömmer bort att jag bor i Sthlm och vilken församling. Så ibland drar hon för mkt och ibland uppenbarligen alldeles för litet. Oh well. Det blir att dra åt svångremmen ett par månader framåt.

Men det är faktiskt inga problem. Jag är fortfarande inne på det köpstopp jag inledde sista januari. Och har inte haft något sug att köpa något heller. Det närmaste jag kommit att köpa något åt mig själv är två meter vaxduk från Överskottsbolaget, för den ynka summan 39 kronor metern. Vi behövde fler vaxdukar att variera mellan till köksbordet. Nu känner jag det snarare som en sport att inte köpa. Den här månaden är tillräckligt dyr som den är, med två barn respektive en kusin som fyller år.

Det är ganska trivsamt att inte handla. Faktiskt väldigt skönt. Jag ska dock idag, pga har bonuscheckar som går ut i morgon, köpa en ny ansiktsmist. Min förra tog slut för ganska länge sedan men jag använder inte ansiktsmist vintertid, helt enkelt för att jag går ut och in så mycket. Spraya vatten i ansiktet efter sminkning på morgonen och sedan gå ut i -30 = bara sämre för fejset.

Hade mao kunnat vänta även med det här inköpet, men 25% på Kicks tyckte jag ändå var värt faktiskt.

 

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *