Tacksamt

Tog ett bad efter yogan. Insåg när jag låg där att min kropp, trots att den är relativt blekfet just nu, och extremt otränad, ändå alltid blir glad och tacksam när jag börjar träna och visar det genom snabba resultat. Vägde mig hos mamma i helgen och jodå, 1 kg minus på typ 10 dagar yoga. (Och matfrossa med chips, godis och vin varje dag). Och plötsligt mycket mer definierade magmuskler, ja mer tonad kropp överlag och gladare skinn. Den har alltid varit sådan lelle kroppen och ändå, så fort jag går över det som är min braiga vikt där alla kläder passar bra och skönt, så tänker jag ändå först på att dra ner på mat. När jag egentligen bara behöver träna och inte ens mycket, för att må bra och stanna på braiga vikten i tillägg till övriga fördelar med träning – ork, må bra, endorfiner osv. Ej nackspärr, hello.

Jag vet ju detta så väl, det är så varje gång jag börjar träna regelbundet – Dvs typ 2 ggr i veckan i mer än en vecka – kroppen svarar direkt och bara ”åh! Kul! Let’s Doris”.

Ändå.

Man är ju en riktig stolle som fjantar omkring och tror att det hjälper att avstå från osten, nåt man inte ens vill eller klarar göra ju.

Fast nu längtar jag efter nästa yoga och kollar i förväg vilka pass jag vill göra sen, ställer dem i kö i appen osv. Så kanske den här gången att det håller i sig även efter att jag kommit tillbaka till trivselvikten och slipper göra om allt om ett år igen, när jag ätit upp mig de där tre kilona och blir irriterad på trånga jeans.

Annat jag vill göra: styrkelyft och springa. Typ förra våren eller om det var året innan, då sprang jag och D varannan dag hela maj. Jag springer kort, sällan mer än fem km. Sällan ens det. Men det räckte då för att få fram kroppen igen. Och ja, två år sen, för förra året gick jag nästan en mil om dagen i New York hela maj. Det funkade också.

Lite hattigt bara? Träna typ en månad om året och äta och dricka upp sig i elva. År efter år. Och aldrig få till den där kondisen och orken.

Plus att vi började prata om årets fjällvandring igen, dags att ta tag i de förberedelserna också. När det blir, vi vet inte än.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *