Tricoloren

Det var halsduksrea! Eller, på 20-kronorshyllan låg det två halsdukar, en svart och en fin gråblå färg. Slog till på båda. Ganska så neud. Sedan sist har jag även köpt fiskolja. Inne på femte dagen nu. Har inte fattat riktigt vad den ska leverera dock, men jag kommer i alla fall ihåg att ta dem. Vi får se.

Vi har börjat titta på The Split. Eller det kan t o m vara så att vi är typ färdiga redan? Det är bara 6 avsnitt. Nä, det borde vara något till. Hursom. Den är mycket bra. Tycker om deras familjeliv, Nathan och Hannah. De gör mkt knasiga saker med sina barn men lyckas ändå vara föräldrar mitt i det. Många i persongalleriet jag är förtjust i faktiskt. Och hela serien är intressant och bra på olika sätt.

Två saker jag har fastnat för:

  1. De har ett absurt stökigt hem, Hannah och Nathan. Mkt uppfriskande. Sällan jag sett ett så stökig övre medelklasshem skildrat på teve eller film. De har också ett väldigt mysigt hem, men gode tid vad grejer överallt. Att de ens hittar något i köket till exempel (de hittar påfallande ofta till vinet i alla fall).
  2. Kläderna. Eller mer specifikt Hannahs kläder. Hon har nästan uteslutande (förutom en plommonlila fodralklänning) kläder som går i blått, rött och vitt. En väldigt fin liksom smutsblå färgton dessutom. Älskar när stylingen är så där genomtänkt. Röd tråd. Älskar också att hon har samma kläder mellan avsnitten, något som nästan aldrig händer i teve. Hon har t ex ett par rödblåa lackpumps som förutom att de är snygga, förekommer ganska frekvent serien igenom.
Se här för bevis på rött blått vitt

Sedan är det ju brittiskt, så det är såklart sexskandaler och piskor involverat. Engelsmän är så hemskt förtjusta i piskor och blöjor och sånt. Tydligen – vilket verkar rätt rimligt ändå – så handlar det om deras internatskolepennalism. Man är så van att få stryk att man förknippar det med något ljuvligt. Sedan tror jag också att det handlar om att det är ganska skönt att slippa dominera (det är ju också ofta politiker och högt uppsatta män ur näringslivet) och ta ansvar. Utan istället bli liten skolpojke utan förpliktelser som får sig en och annan lavett. Avkoppling helt enkelt. Ack ja.

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *