Vilket Glow

Vi såg klart en riktigt fin liten teveserie igår, faktum är att vi började med den i fredags och gjorde slut på den igår, det är bara 10 avsnitt av säsongen, och korta sådana.

Glow” heter den. Gorgeous Ladies Of Wrestling. Den bygger (om än tror jag, mycket löst) på en verklig berättelse om just G.L.O.W. som blev en teveshow i slutet på 1985.

Jag blev otroligt förtjust! 80-talet, de fångar det så HIMLA bra i allt från små detaljer kring kläder, till hur man t ex genomförde ett graviditetstest på 80-talet och de är liksom inte så där SNYGGT 80-taliga, utan fula. Tycker de gör det aningens bättre än t ex ”The Americans” som ju också började med det årtiondet. Där är det lite för tillrättalagt hela tiden, rent scenografiskt.

Och sedan har just wrestling en liten speciell plats i mitt hjärta, för det var en av de första saker jag förknippade med att ha kabelteve, något som givetvis inte fanns i Vittangi på 80-talet, men väl hos Jennies mamma i Upplands Väsby. Vi brukade ligga hela halva nätterna och kolla på wrestling på Sky Channel när vi var hos henne. Vi var där hyfsat ofta bör tilläggas.

Och framför allt blev jag så otroligt förälskad i karaktären Sam Silva, spelad av Marc Maron. Sam Silva ska då regissera hela den här wrestlingcirkusen, med ganska lite kapital och en kokainstinn mamas boy som ”producent”. Han har mest gjort splatterfilm tidigare, så det här är lika nytt för honom som för de tjejer han plockat in. Skådiswannabees, stuntkvinnor, såpastjärnor och partybrudar. Och en varg. Otherkin! Ingen har brottats förr, så första säsongen kretsar mycket kring att få ordning på tjejerna. Marc Marin är f ö egentligen främst ståuppare och komiker, och har synts mycket i typ Letterman och Conan O’ Brien. Jag förstår det, för han har en så sjuk timing i sina repliker, är tveksam till om alla ens finns med i manus, några kommer väldigt spontant känns det som, och det är också precis min typ av cynisk humor. Vi skrattade mycket, Daniel och jag. Både åt vissa absurditeter som följde med decenniet liksom, men också åt en del komiska repliker.

Ja, den har fått en säsong till på Netflix, bra det.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *