Villhöver

Jag var i Amsterdam och i Antwerpen. Jag tog en enda bild.

God öl! Det var späckat schema ända från att vi anlände på söndag kväll, till tisdag lunch då vi drog mot Schiphol. Jag tycker f ö verkligen mycket om Belgien. Både Bryssel och Antwerpen. Nog om det, nu är jag hemma igen. Fortfarande sprängförkyld.

Läste ikapp lite bloggar. Hos Hanna läste jag om vad hon vill ha/uppleva framöver, apropå julklappar. Bra önskan hon hade dessutom!

Jag får så sällan saker. Både julklappar och födelsedagspresenter är något som för länge sedan rationaliserats bort, faktum är att jag inte ens tror att mina föräldrar köper julklappar till mig längre? Minns inte. Presenter är det säkert 20 år sen jag fick av dem förutom jämna födelsedagar. Däremot tycker jag vi är bra på att ge/göra saker för varandra i vardagen. Jag gör lunchlådor till min pappa flera gånger i veckan, bjuder dem på middag eller köper frukost så det finns hemma när de kommer hem trötta mitt i natten från semestern. Mamma kommer förbi med omplanterade krukväxter eller nån rolig grej hon sett på loppis som hon tycker passar oss. Sådana småsaker*.

Daniel och jag ger inte heller varandra något. Vi lägger pengarna på familjesaker istället.

Och jag kan inte ens komma på något jag vill ha så där på rak arm.

Köper det mesta jag vill ha själv. Fast en ny Apple Watch skulle jag nog vilja ha ändå. Kommer ofta på mig själv med att sakna den jag hade på lån därifrån. Var nära att köpa en när vi var i New York, men blev snål i sista stund.

Tycker ändå kul/härligt med presenter, är givmild själv (tror jag) och ger gärna bort när jag ser nåt passa nån jag tycker om. Har dock svårt ta emot själv bara. Och tycker mer om guldkanterna i vardagen snarare än högtider.

*Kanske alla familjer/släkter funkar som vår som jag beskriver ovan OCH presenter/julklappar ovanpå det, men jag inbillar mig ändå att vi är ganska bra på att göra små gester för varandra. När mamma var superförkyld i somras och de samtidigt hade övernattande gäster, så gjorde jag på eget initiativ stora laddningar med mat och efterrätt och åkte över med (OBS att min pappa inte är helt svinig, men han fick ta ut dem på utflykter på egen hand, så det var svårt att hinna med både mat och utflykt). Min mamma gillar inte att laga mat så mycket, och ännu mindre att göra det med galopperande bihåleinflammation.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *